MyEcolife

Mleko, masło, jaja

Jaja ekologiczne – Jaja jak berety,-10szt
Jaja ekologiczne – Jaja jak berety,-10szt

Jaja ekologiczne – Jaja jak berety,-10szt

Jaja kurze (10 szt.)

Jaja z chowu ekologicznego „0”.

Klasa jakości A
Klasa wagowa L (63 – 73 g)

Po zakupie należy przechowywać w warunkach chłodniczych.

Masło Maślane 200 g
Masło Maślane 200 g

Masło Maślane 200 g

Ekologiczne masło extra
Ręcznie krojone i pakowane.

Jaki jest bumerangowy związek między zwykłym masłem i EcoMasłem?
Bardzo prosty. Zwykłe masło rzucisz, a po nasze wrócisz!

Zaw. tł.: 82 %
KL. 1

Przechowywać w temp. +2 – +6 st. C.    

Bądź EKO: zbieraj makulaturę – jedna tona makulatury to uratowanie 17 drzew.

Masa netto: 200 g

Mleko spożywcze 3,5% 1 litr, pasteryzowane, homogenizowane, ekol
Mleko spożywcze 3,5% 1 litr, pasteryzowane, homogenizowane, ekol

Mleko spożywcze 3,5% 1 litr, pasteryzowane, homogenizowane, ekol

Ekologiczne mleko spożywcze 3,5% tłuszczu, pasteryzowane w wysokiej temperaturze, homogenizowane

Czy wiesz, jakie mleko pije James Bond?
To proste: EkoMleko, tłuste, nierozcieńczone, niewstrząśnięte.

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 64 kcal (267 kJ),
- białko 3,3 g,
- węglowodany 4,8 g,
- tłuszcz 3,5 g.

Przechowywać w temperaturze 1 – 8 st. C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 h.

Bądź EKO: chroń różnorodność biologiczną – im większe zróżnicowanie w jednym ekosystemie, tym większa szansa, że poradzi on sobie ze zmianami w otoczeniu. Zmniejsza również prawdopodobieństwo występowania chorób i szkodników.

Zawartość netto: 1 litr

Kliknij w obrazek, aby lepiej poznać nasz produkt!

Czy wiesz, że ze względu na swoje właściwości mleko i jego przetwory są niezbędne do utrzymania dobrego stanu zdrowia, urody i kondycji? Mleko oraz przetwory mleczne to najlepsze źródło wapnia, ponieważ właśnie w mleku chroniony jest przez specjalne białka, dzięki czemu jest wydajniej przyswajany przez organizm. A wapń zapewnia m.in. prawidłowy rozwój układu kostnego, bierze udział w przewodzeniu impulsów nerwowych i umożliwia skurcze mięśni.

A jaja? Nasza jaja są z ekologicznych gospodarstw. Kury skubią trawę i wychodzą na słońce, kiedy mają na to ochotę. Przesiadują na grzędach, plotkując o nowym kogucie w okolicy i kiedy chcą, znoszą jaja. Nie znoszą natomiast chemii, karmienia na siłę i ciasnoty. Mówimy poważnie – nie robimy sobie jaj!

Czy wiesz, że kury w hodowli ekologicznej mają stały dostęp do wybiegu, spacerują na wolności, grzebią w ziemi, dziobią, a żywione są paszą ekologiczną? Jaja z takiej hodowli oznaczane są cyfrą „0”. Cyfra „1” oznacza chów wolnowybiegowy, „2” – ściółkowy, a „3” – klatkowy. Chów klatkowy oznacza, że ptaki są trzymane w klatkach, nawet po 6 sztuk. Klatki poustawiane są jedna na drugiej i wyposażone są w sprzęt do karmienia, pojenia i zbierania jajek. Niestety większość jaj produkowana jest na fermach i oznaczona jest cyfrą „3”.

Jakość jaj w dużej mierze zależy od tego, co jadła kura, która je zniosła. Jeśli były to świeże zielone rośliny i zboże – jajka są smaczne, mają dużo minerałów, są bogate w witaminy A, D i B i mają twardą skorupkę, lśniące białko i ładny kolor żółtka. Najszerszy dostęp do świeżej roślinności mają kury z chowu ekologicznego. Kury z wybiegu klatkowego nie mają do niej w ogóle dostępu, do pasz dodawane są antybiotyki, środki zwiększające wydajność, a ładny kolor żółtka uzyskuje się przez dodawanie sztucznych barwników.

© MyEcolife 2009

web: arturkepa.com
design: olafko.com

Formularz wyszukiwania