MyEcolife

Ryż, kasza, mąka

Kliknij w obrazek, aby lepiej poznać nasz produkt!

Coś byś wrzucił na ruszt… Hmmm, ale co? Coś pożywnego, sycącego i ekologicznego. Szef EkoKuchni poleca dziś ryż – do wyboru, według upodobań i nastroju! A może kaszę? W menu mamy swojską gryczaną lub przybyłą do nas wraz z powiewem Wielkiego Świata kaszę quinoa. Dla każdego coś miłego. A może naleśniki? Z naszej mąki z dodatkiem dżemu lub twarogu smakują naprawdę wybornie. Co podać?

Czy wiesz, że kasze i ryż warto jeść z wielu powodów? Kasze dostarczają dużo energii, są pożywne, a jednocześnie lekkostrawne, zawierają witaminy (przede wszystkim z grupy B), mają mało tłuszczu, ale za to mnóstwo dobroczynnego błonnika. Składniki takie jak cynk i selen zawarte w kaszach są ważne dla naszej skóry, dzięki nim bowiem naskórek lepiej broni się przed działaniem niekorzystnych czynników środowiska i dłużej zachowuje jędrność.

© MyEcolife 2009

web: arturkepa.com
design: olafko.com

Formularz wyszukiwania