MyEcolife

Musy owocowe

Deser brzoskwiniowo-bananowy ekologiczny – Rendez-vous brzoskwin
Deser brzoskwiniowo-bananowy ekologiczny – Rendez-vous brzoskwin

Deser brzoskwiniowo-bananowy ekologiczny – Rendez-vous brzoskwin

Dotychczasowa cena: 6,45

No głód, no cry
Rendez-vous brzoskwini i banana

Deser owocowy – ekologiczny mus o smaku brzoskwiniowo-bananowym.

Spotykała się wieczorami brzoskwinia z bananem,
namiętnie randkowali również nad ranem.
A że zakochana w nim bardzo była,
duet owocowy wszem oznajmiła.
I tak mieszają swe soki i ciała,
tak, że powstaje treść doskonała!!!

Produkt sterylizowany. Składniki: brzoskwinia* 40%, banan* 14%, woda, cukier trzcinowy*, skrobia ryżowa – zagęstnik, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz, witamina C.
*surowce pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 266 kJ (64 kcal),
- białko 0,4 g,
- węglowodany 16,4 g,
- tłuszcze 0,1 g,
- witamina C min. 10 mg w 100 g, tj. 40% zalecanej dawki dla niemowląt oraz 17% dla pozostałych grup wiekowych.

100 g produktu zawiera 16,4 naturalnych cukrów.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu zużyto min. 54 g owoców.

Nie zawiera glutenu, skrobi modyfikowanej genetycznie, ani dodatku białka mleka.
Nie zawiera konserwantów, barwników i dodatków smakowych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Masa netto: 190 g

Deser jabłkowo-bananowy ekologiczny – Romans jabłka z bananem,-1
Deser jabłkowo-bananowy ekologiczny – Romans jabłka z bananem,-1

Deser jabłkowo-bananowy ekologiczny – Romans jabłka z bananem,-1

Dotychczasowa cena: 6,45

No głód, no cry
Romans jabłka z bananem

Deser owocowy – ekologiczny mus o smaku jabłkowo-brzoskwiniowym.

Romansowało jabłko z bananem,
niczym kobietka z pewnym panem.
Uczuć do siebie mieli bez liku,
spotkali się więc w naszym słoiku.
Zgrana z nich para – ja Wam to powiem,
Weź ten deserek i ciesz się ich zdrowiem!

Produkt sterylizowany. Składniki: jabłko* 50%, banan* 10%, woda, cukier trzcinowy*, skrobia ryżowa – zagęstnik, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz, witamina C.
*surowce pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 272 kJ (65 kcal),
- białko 0,2 g,
- węglowodany 16,7 g,
- tłuszcze 0,2 g,
- witamina C min. 10 mg w 100 g, tj. 40% zalecanej dawki dla niemowląt oraz 17% dla pozostałych grup wiekowych.

100 g produktu zawiera 16,7 naturalnych cukrów.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu zużyto min. 60 g owoców.

Nie zawiera glutenu, skrobi modyfikowanej genetycznie, ani dodatku białka mleka.
Nie zawiera konserwantów, barwników i dodatków smakowych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Masa netto: 190 g

Deser jabłkowo-brzoskwiniowy ekologiczny – Tete-a-tete jabłka i
Deser jabłkowo-brzoskwiniowy ekologiczny – Tete-a-tete jabłka i

Deser jabłkowo-brzoskwiniowy ekologiczny – Tete-a-tete jabłka i

Dotychczasowa cena: 6,45

No głód, no cry
Tête-à-tête jabłka i brzoskwini

Deser owocowy – ekologiczny mus o smaku jabłkowo-brzoskwiniowym.

Na stacji w Górnej Małkini
podeszło jabłko do brzoskwini.
Pociąg do niej poczuło,
aż w sercu je coś zakłuło.
Nie czekając zaproponowało wnet
owocowe tête-à-tête.
Owocem ich związku jest ten mus.
Ale jeść go to żaden mus!

Produkt sterylizowany. Składniki: jabłko* 50%, brzoskwinia* 25%, woda, cukier trzcinowy*, skrobia ryżowa – zagęstnik, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz, witamina C.
*surowce pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 273 kJ (65 kcal),
- białko 0,2 g,
- węglowodany 16,7 g,
- tłuszcze 0,2 g,
- witamina C min. 10 mg w 100 g, tj. 40% zalecanej dawki dla niemowląt oraz 17% dla pozostałych grup wiekowych.

100 g produktu zawiera 16,7 naturalnych cukrów.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu zużyto min. 75 g owoców.

Nie zawiera glutenu, skrobi modyfikowanej genetycznie, ani dodatku białka mleka. Nie zawiera konserwantów, barwników i dodatków smakowych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Masa netto: 190 g

Deser jabłkowo-gruszkowy ekologiczny – Flirt jabłka z gruszką,-1
Deser jabłkowo-gruszkowy ekologiczny – Flirt jabłka z gruszką,-1

Deser jabłkowo-gruszkowy ekologiczny – Flirt jabłka z gruszką,-1

Dotychczasowa cena: 6,45

No głód, no cry
Flirt jabłka z gruszką

Deser owocowy – ekologiczny mus o smaku jabłkowo-gruszkowym.

Każdy człowiek – ten duży i mały -
wie, że jeśli owoc, to tylko dojrzały!
Pragnąc smakować słów tych treść,
weź tę gruszkę z jabłuszkiem… aby je zjeść!
Wszak to uczta jest nebywała,
smakować łyżki takiego ciała!
Bo lepiej teraz szybko skosztować,
niż potem kiedyś mocno żałować.

Produkt sterylizowany. Składniki: jabłko* 50%, gruszka* 25%, woda, cukier trzcinowy*, skrobia ryżowa – zagęstnik, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz, witamina C.
*surowce pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 270 kJ (64 kcal),
- białko 0,2 g,
- węglowodany 16,5 g,
- tłuszcze 0,2 g,
- witamina C min. 10 mg w 100 g, tj. 40% zalecanej dawki dla niemowląt oraz 17% dla pozostałych grup wiekowych.

100 g produktu zawiera 16,5 naturalnych cukrów.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu zużyto min. 75 g owoców.

Nie zawiera glutenu, skrobi modyfikowanej genetycznie, ani dodatku białka mleka.
Nie zawiera konserwantów, barwników i dodatków smakowych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Masa netto: 190 g

 

Kliknij w obrazek, aby lepiej poznać nasz produkt!

Zamiast podjadać dzieciakom ich ulubione deserki postanowiliśmy, że dorosłym też należy się odrobina przyjemności – ekoprzyjemności! Dlatego nasze deserki oprócz pełni owocowego smaku mają „dorosłe” nazwy z przymrużeniem oka;) Ale nie zdradzimy ich, musicie przekonać się sami. Zajrzyjcie na najbliższą ekopółkę i sprawdźcie co jest w nich takiego intrygującego.

Czy wiesz, że nasze deserki owocowe nie zawierają sztucznych dodatków, a utrwaliliśmy je w procesie pasteryzacji? Owoce użyte do produkcji naszych deserków owocowych pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, dzięki czemu nie zawierają pozostałości nawozów, pestycydów i innych chemicznych środków. W produkcji nie użyliśmy sztucznych dodatków do żywności, nie poprawiliśmy ich wyglądu i smaku sztucznymi barwnikami i aromatami. Zamiast dodatku sztucznych konserwantów, zastosowaliśmy proces pasteryzacji w celu utrwalenia naszych deserków.  Polega on na podgrzewaniu produktów w odpowiedniej temperaturze i przez ustalony czas, w celu zniszczenia lub zahamowania wzrostu drobnoustrojów chorobotwórczych lub enzymów. Jednocześnie pozwala na zachowanie smaku produktów.

© MyEcolife 2009

web: arturkepa.com
design: olafko.com

Formularz wyszukiwania