MyEcolife

Makarony

Makaron orkiszowy jasny ekologiczny – Nitka Blondynka,-250g
Makaron orkiszowy jasny ekologiczny – Nitka Blondynka,-250g

Makaron orkiszowy jasny ekologiczny – Nitka Blondynka,-250g

EkoMakaron orkiszowy jasny – nitka

Najwięcej witaminy
mają Nitki Blondyny…
i to jest prawda, to jest fakt
ekologiczny urok, wdzięk i smak…
I chyba w całym świecie
smaczniejszych nie znajdziecie
Za jeden kęsik oddałbym
Chicago, Paryż, Rzym!

Skład: kaszka makaronowa orkiszowa typ 650* (100%), przyprawa kurkuma*, woda.
* surowce pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych

PRODUKT MOŻE BYĆ SPOŻYWANY PRZEZ WEGAN

Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: kJ 1488 (kcal 351)
- białko 13,8 g
- węglowodany 74,6 g
- tłuszcz 1,3 g
- błonnik 3,7 g

Waga: 250 g

Sposób przygotowania/gotowania:
zagotować 2.5 litra osolonej wody na torebkę makaronu. Makaron wrzucać stopniowo do gotującej wody, nie przerywając wrzenia, lekko mieszając. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Już od dziś zacznij swoje nowe ekożycie, z MyEkolife napewno Ci się uda.

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 18 miesięcy

Makaron orkiszowy, 2-jajeczny ekologiczny – Wstążka blondynka,-2
Makaron orkiszowy, 2-jajeczny ekologiczny – Wstążka blondynka,-2

Makaron orkiszowy, 2-jajeczny ekologiczny – Wstążka blondynka,-2

EkoMakaron orkiszowy dwujajeczny – wstążka

I Ty, właśnie Ty będziesz moim daniem,
i Ty, tylko Ty będziesz moim daniem.
Będę Cię gotował,
będę Cię smakował.
Będziesz mym przysmakiem,
potwierdzonym ekoznakiem…
I Ty, właśnie Ty będziesz moim daniem,
i Ty tylko Ty będziesz moim daniem.

Skład: kaszka makaronowa orkiszowa, typ 650* (100%), jaja*, woda.
* surowce pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: kJ 1554 (366 kcal)
- białko 15,1 g
- węglowodany 75,1 g
- tłuszcz 2,3 g

Waga: 250g

Sposób przygotowania / gotowania:
zagotować 2.5 litra osolonej wody na torebkę makaronu. Makaron wrzucać stopniowo do gotującej wody, nie przerywając wrzenia, lekko mieszając. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 10 miesięcy

Makaron penne pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni!,-500g
Makaron penne pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni!,-500g

Makaron penne pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni!,-500g

Ekologiczne penne pszenne

Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami jest kraina, gdzieś pod bezchmurnym niebem na idealnie nasłonecznionych polach rośnie najlepsza pszenica. Gdy jej kłosy osiągną idealnie złotą barwę, powstanie z nich mąka, która po połączeniu z krystalicznie czystą wodą da wyborny makaron. Ale zanim to się stanie, jej uprawy doglądają rolnicy, którzy z dziada pradziada dziedziczą wiedzę o tym, jak wyhodować najlepszy gatunek pszenicy bez sztucznych interwencji. Kraina ta jest miejscem, gdzie człowiek nie wątpi w doskonałość natury i jej nie poprawia. Molto bene!

Skład: mąka pszenna durum*, woda.
*surowce ekologiczne

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 362 kcal (1538 kJ),
- białko 12,5 g,
- węglowodany 74,7 g,
- tłuszcz 1,5 g.

Produkt nadaje się dla wegan i wegetarian.

Sposób przygotowania: wrzuć do gotującej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut.

Bądź EKO: zużytą świetlówkę oddaj do punktu zbierania. Aż 80% świetlówki można wykorzystać do produkcji nowej.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Masa netto: 500 g

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 2,5 roku

Makaron penne, pszenny, pełnoziarnisty ekologiczny – Superoni Ma
Makaron penne, pszenny, pełnoziarnisty ekologiczny – Superoni Ma

Makaron penne, pszenny, pełnoziarnisty ekologiczny – Superoni Ma

Ekologiczne penne pszenne, pełnoziarniste

Myślisz sobie: to tylko makaron. A czy wiesz, ile rzeczy potrzeba do tego, żeby mógł cieszyć Twoje podniebienie? Żyznej i czystej od chemikaliów gleby, gościnnego słońca Italii, kilku garści najlepszej pszenicy, trzech kwart letniego deszczu i odrobiny przychylnego wiatru. No i oczywiście szczypty włoskiego temperamentu. Molto bene!

Skład: mąka pszenna durum pełnoziarnista*, woda.
*surowce ekologiczne

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 286 kcal (1200 kJ),
- białko 12,0 g,
- węglowodany 64,0 g,
- tłuszcz 1,5 g.

Produkt nadaje się dla wegan i wegetarian.

Sposób przygotowania: wrzuć do gotującej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut.

Bądź EKO: kupując nowy sprzęt elektryczny lub elektroniczny masz prawo bezpłatnie zostawić stary u sprzedawcy, który podda go recyclingowi.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Masa netto: 500 g

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 2,5 roku

Makaron pszenny, jasny ekologiczny – Blondyn Świderek,-250g
Makaron pszenny, jasny ekologiczny – Blondyn Świderek,-250g

Makaron pszenny, jasny ekologiczny – Blondyn Świderek,-250g

EkoMakaron pszenny jasny – świderek

Do zaświderkowania jeden krok,
jeden jedyny krok nic więcej.
Do zaświderkowania jeden krok,
trzeba go zrobić jak najprędzej.
Dopóki tli się jeszcze gaz, dopóki
garnek woła: "dorzuć więcej!"
Do zaświderkowania jeden krok,
zróbmy go razem jak najprędzej.

Skład: kaszka makaronowa pszenna typ 500*, woda, przyprawa kurkuma*.
* surowce pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych

PRODUKT MOŻE BYĆ SPOŻYWANY PRZEZ WEGAN

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: 1435 kJ (338 kcal)
- białko 9,8 g
- węglowodany 75,6 g
- tłuszcz 1,3 g

Waga: 250 g

Sposób przygotowania / gotowania:
zagotować 2,5 litra osolonej wody na torebkę makaronu. Makaron wrzucać stopniowo do gotującej wody, nie przerywając wrzenia, lekko mieszając. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Ekorodzina smacznych i zdrowych produktów MyEcolife stale się powiększa.

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 18 miesięcy

Makaron pszenny, razowy ekologiczny – Brunet świderek,-250g
Makaron pszenny, razowy ekologiczny – Brunet świderek,-250g

Makaron pszenny, razowy ekologiczny – Brunet świderek,-250g

EkoMakaron pszenny razowy – świderek

Ostatnio w mieście mym wszyscy
wokół Ciebie błądzą,
rozkładem sklepowych tras
ekologiczne moce żądzą.
Nie wiedzieć czemu
wciąż ludzie trasy tak zmieniają,
że prawie każdy z nich
przed półką MyEcolife staje…
Jesteś serca biciem,
wiosną, naturą, życiem,
marzeń moich echem,
zdrowym mym uśmiechem.

Skład: mąka pszenna z pełnego przemiału* (100%), woda.
* surowce pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych

PRODUKT MOŻE BYĆ SPOŻYWANY PRZEZ WEGAN

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: kJ 1347 (kcal 318)
- białko 13,9 g
- węglowodany 73,6 g
- tłuszcz 1,9 g
- błonnik 12,4 g

Waga: 250 g

Sposób przygotowania / gotowania:
zagotować 2,5 litra osolonej wody na torebkę makaronu. Makaron wrzucać stopniowo do gotującej wody, nie przerywając wrzenia, lekko mieszając. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Ekorodzina smacznych i zdrowych produktów MyEcolife stale się powiększa.

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 18 miesięcy

Makaron spaghetti pszenne, pełnoziarniste ekologiczne – Superoni
Makaron spaghetti pszenne, pełnoziarniste ekologiczne – Superoni

Makaron spaghetti pszenne, pełnoziarniste ekologiczne – Superoni

Ekologiczne spaghetti pszenne, pełnoziarniste

Zamknij oczy i wyobraź sobie kiełkujące ziarno pszenicy – gdzieś hen pod gościnnym niebem Italii. Pracowicie rośnie, by wydać kłos. Nikt go sztucznie nie pogania, bo przecież w spokoju siła. Potem ziarna trafią do młyna, gdzie w kamiennych żarnach zostaną zmielone na mąkę – wspaniałą, wartościową, pełnoziarnistą.  Otwórz oczy. Tak, właśnie z tej mąki zrobiliśmy nasz makaron. Molto bene!

Skład: mąka pszenna durum pełnoziarnista*, woda.
*surowce ekologiczne

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 286 kcal (1200 kJ),
- białko 12,0 g,
- węglowodany 64,0 g,
- tłuszcz 1,5 g.

Produkt nadaje się dla wegan i wegetarian.

Sposób przygotowania: wrzuć do gotującej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut.

Bądź EKO: wyłącz piekarnik na kilka minut przed zakończeniem pieczenia. Jeszcze przez jakiś czas temperatura wewnątrz będzie się utrzymywać.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Masa netto: 500 g

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 2,5 roku

Makaron spaghetti pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni! Spagh
Makaron spaghetti pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni! Spagh

Makaron spaghetti pszenny ekologiczny – Superoni Makaroni! Spagh

Ekologiczne spaghetti pszenne

Sierpień, złote łany pszenicy kładą się gładko pod powiewem letniego wiatru. Marco fachowym ruchem rozciera kłos pszenicy na dłoni, już za kilka dni żniwa… Ale jeszcze pod troskliwym okiem gospodarza kłosy nasycają się wolno słońcem Italii, by potem oddać jego barwę w mące, z której robimy nasz makaron. Najlepszy, bo Marco jest najlepszym gospodarzem w okolicy, znanym z tego, że ufa mądrości natury i sztucznie jej nie poprawia. Molto bene!

Skład: mąka pszenna durum*, woda.
*surowce ekologiczne

Wartości odżywcze w 100 g:

- wartość energetyczna 362 kcal (1538 kJ),
- białko 12,5 g,
- węglowodany 74,7 g,
- tłuszcz 1,5 g.

Produkt nadaje się dla wegan i wegetarian.

Sposób przygotowania: wrzuć do gotującej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut.

Bądź EKO: zużyte baterie możesz nieodpłatnie wrzucić do specjalnego pojemnika, np. w sklepie sprzedającym baterie.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Masa netto: 500 g

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 2,5 roku
Makaron spaghetti szpinakowy ekologiczny – Superoni Makaroni! Sp
Makaron spaghetti szpinakowy ekologiczny – Superoni Makaroni! Sp

Makaron spaghetti szpinakowy ekologiczny – Superoni Makaroni! Sp

Ekologiczne spaghetti pszenne ze szpinakiem

Spaghetti con spinaci. Brzmi jak tytuł poematu? A wyobraź sobie najlepszą mąkę z pełnego przemiału, którą połączyliśmy z delikatnymi listkami włoskiego szpinaku. Zebraliśmy tylko te najdelikatniejsze, kruche i po prostu pyszne, bo wyhodowane bez sztucznych ingerencji. A wszystko to z miłości do jedzenia. Prawdziwa poezja smaku. Molto bene!

Skład: mąka pszenna durum*, woda, suszony szpinak*.
*surowce ekologiczne

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna 357 kcal (1516 kJ),
- białko 12 g,
- węglowodany 75 g,
- tłuszcz 1 g.

Produkt nadaje się dla wegan i wegetarian.

Sposób przygotowania: wrzuć do gotującej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut.

Bądź EKO: w czasie pieczenia staraj się nie otwierać drzwiczek piekarnika, jeśli nie jest to konieczne. Ucieka wtedy z niego dużo ciepła.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Masa netto: 500 g

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 2,5 roku

Makaron żytni, razowy ekologiczny – Wstążka Brunetka,-250g
Makaron żytni, razowy ekologiczny – Wstążka Brunetka,-250g

Makaron żytni, razowy ekologiczny – Wstążka Brunetka,-250g

EkoMakaron żytni razowy – wstążka

Ktoś mnie pokochał, świat nagle zawirował,
bo razowe nitki ja wciągać tylko chcę!
Bezchmurne niebo znów mam nad głową,
bo ktoś pokochał mnie. Pokochał mnie!
Smakujcie ze mną razowe makarony bo,
czasami szczęście trwa tylko chwile dwie.
Smakujcie ze mną, bo wiem na pewno,
że ktoś pokochał mnie – w MyEcolifie!!!

Skład: mąka żytnia z pełnego przemiału (100%)*, woda
* – surowce pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych

PRODUKT MOŻE BYĆ SPOŻYWANY PRZEZ WEGAN

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: kJ 1376 (329 kcal)
- białko 5,71 g
- węglowodany 73,22 g
- tłuszcz 1,49 g
- Błonnik 10,29 g

Waga: 250 g

Sposób przygotowania / gotowania:
zagotować 2.5 litra osolonej wody na torebkę makaronu. Makaron wrzucać stopniowo do gotującej wody, nie przerywając wrzenia, lekko mieszając. Gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Termin ważności do spożycia od daty produkcji: 18 miesięcy

Kliknij w obrazek, aby lepiej poznać nasz produkt!

Obiad, kolacja czy obiadokolacja nie będą pełne bez fantastycznych ekologicznych makaronów. Gotuje się je błyskawicznie – wystarczy tylko 5 minut i są gotowe! W sam raz, gdy głodny wracasz z pracy do domu. Wówczas Brunet Świderek i Nitka Blondynka, i reszta naszej paczki dotrzymają Ci towarzystwa.
A propos paczki – paczka naszego makaronu wystarcza na porządny ekologiczny i sycący posiłek. I taki posiłek, to samo zdrowie!

Czy wiesz, że orkisz, z którego powstała część naszych makaronów, ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Zboże to zawiera wiele cennych witamin i minerałów, charakteryzuje się dużą zawartością białka oraz obecnością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają m.in. na układ krążenia. Orkisz jest zbożem niewymagającym i dlatego doskonale sprawdza się w produkcji ekologicznej, która na nowo odkrywa przed nami właściwości tej rośliny. Spożywając ekologiczny makaron orkiszowy dbasz o swoje zdrowie nie tylko przez wprowadzanie do organizmu cennych witamin i minerałów, ale także przez eliminowanie z diety sztucznych konserwantów, barwników, aromatów itp.

© MyEcolife 2009

web: arturkepa.com
design: olafko.com

Formularz wyszukiwania